Gebruik van essentiële olie

Essentiële olie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld als geur, op de huid of in voeding.

1. Geur

Verschillende geuren beïnvloeden het lichaam op verschillende manieren. De ene geur werkt stimulerend, de ander juist ontspannend. Het kan gebruikt worden om hormonen te beïnvloeden of de stofwisseling. Daarnaast wordt essentiële olie gebruikt voor een zuiverende werking van bijvoorbeeld een ruimte in huis. Bacteriën worden teruggedrongen, de veroorzaker van vieze geuren.

Diffuser van superieure kwaliteit

Dewdrop diffuser

Een gadget voor echte mannen is de diffuser. Het apparaat werkt op basis van ultrasone trillingen die een koude waterdamp verspreiden in de lucht. De olie wordt dus niet verwarmd waardoor de chemische samenstelling ervan niet veranderd.

De kwalitatief zeer goede diffusers van het merk Young Living zijn gemaakt van medisch plastic (PP5). In diffusers van minder goede kwaliteit kan een zeer sterk geconcentreerde olie ervoor kan zorgen dat plastic deeltjes vrijkomen. Deze adem jij vervolgens weer in, een No Go dus.

2. Huid

Roll-on Mat zwart

Essentiële olie is 100% natuurlijk en kan dus veilig worden gebruikt op de huid. Het is wel zo dat de olie sterk geconcentreerd is. Het wordt dus aangeraden om deze zelf te verdunnen met druivenpit olie of amandel olie. Deze olie zorgt ervoor dat de olie makkelijk door de huid wordt opgenomen en heeft geen effect op de werking.

De olie kun je aanbrengen op de plek waar je het op dat moment nodig hebt. Bijvoorbeeld op vermoeide spieren na een workout. Aanbrengen kan ook achter je oren/op je borst/rug/polsen/onder je voeten.

Smeren gaat het gemakkelijkste met een roller flesje. Je voegt hier een essentiële olie en een plantaardige olie aan toe. Hiervoor zijn veel recepten te vinden. Bij het gebruik van essentiële olie bij kinderen is het belangrijk dat je de hoeveelheid essentiële olie aanpast naar de leeftijd van het kind. Je gebruikt dus voor jezelf een andere roller dan je kinderen. Om recepten zelf aan te passen maak je gebruik van een verdunningstabel.

3. Voeding

Food and Oil

De producten uit de plus lijn van Young Living zijn speciaal geschikt om te gebruiken voor consumptie. Je kunt ze toevoegen aan water of recepten. Gebruik altijd een glas of een fles van PP5 plastic als je de olie met water gebruikt. Reden hiervoor is de sterke concentratie van de oliën.

Het is ook mogelijk om de olie toe te voegen aan een capsule. Gebruik hiervoor de plantaardige capsules die Young Living aanbiedt.

WIl je meer weten? Laat maar horen