Essentiële oliën uitgelegd

Premium Starter Kit Ningxia

Het luxe assortiment hoogwaardige verzorgingsproducten van Real Men Essentials bestaat uit producten van het merk Young Living. Producent en distributeur van essentiële olie en producten gebaseerd op essentiële olie. Meer informatie over de merkproducten van Young Living.

Producten met essentiële olie

Een essentiële olie is een product dat ontstaat uit geconcentreerde plantenextracten, bijvoorbeeld planten, struiken, bloemen, zaden en wortels. Een puur product dus zonder toevoegingen. De sterkte concentratie van de extracten zorgt ervoor dat de olie een zeer krachtige werking heeft op je lichaam. Zowel fysiek en mentaal.

Elke olie heeft een andere invloed, een eigen kracht en uitwerking op het lichaam. Het gebruik in het dagelijks leven is daarmee eindeloos. Bijvoorbeeld om te helpen ontspannen of juist meer focus te hebben. Maar ook om bijvoorbeeld weerstand te verbeteren of om luchtwegen te ondersteunen. De verzorgingsproducten van Real Men Essentials zijn allemaal gebaseerd op essentiële olie.

Pure olie of anders niet

De markt van essentiële olie is overspoeld met verzorgingsproducten die niet 100% puur is. Er zijn bijvoorbeeld synthetische stoffen toegevoegd of de producten worden verdund verkocht. De kwaliteit van de producten zijn dus aanzienlijk lager zijn. En ja, dat is in de prijs terug te zien. De werking zoals op het etiket wordt beloofd is echter niet hetzelfde als een puur product. Het lichaam richt zich op het afvoeren van de synthetische stoffen en niet op de reden voor gebruik. De conclusie is dus dat pure olie een gezondere uitwerking heeft.

Dewdrop diffuser

Gebruik van essentiële olie

Essentiële olie kan op 3 manieren worden gebruikt: aromatisch, op de huid of in voeding. Disclaimer: de oliën zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen, bij kinderen en dieren. Lees hiervoor de instructies en vraag bij twijfel advies van een arts.

1. Aromatisch

Door inademing bereiken de oliën binnen 22 seconden de hersenen. Na 2 minuten zijn ze waarneembaar in het bloed. Na 20 minuten hebben de moleculen elke cel van het lichaam bereikt. Bij inzet van de juiste oliën kun je door hun kracht dus snel de werking ervaren. Een olie heeft bijvoorbeeld een kalmerende of juist een stimulerende werking. Essentiële oliën kunnen de hormonen beïnvloeden en een werking hebben op het stofwisselingsstelsel. Voor je omgeving kunnen oliën ook iets betekenen. Ze hebben een zuiverende werking wat van invloed is op bacteriën en vieze luchtjes.

De eenvoudigste manier voor aromatisch gebruik is het gebruik van een diffuser. Er zijn veel verschillende diffusers te koop. Het is belangrijk dat je een kwalitatief goede diffuser aanschaft die geschikt is voor het gebruik van essentiële oliën. Voor de juiste werking maakt een diffuser gebruik van koude waterdamp die ontstaat door ultrasone trillingen.

De diffusers van Young Living zijn gemaakt van medisch plastic (PP5). Erg belangrijk omdat sterk geconcentreerde oliën slechte kwaliteit plastic kunnen oplossen. Bij het gebruik van een ongeschikte diffuser kunnen er daardoor plastic deeltjes vrij komen in de lucht. Na inademing kost het jouw lichaam veel energie om die weer op te ruimen. 

Er zijn ontzettend veel recepten te vinden met fijne blends voor in de diffuser. 

Real Men Essentials Shop

2. Via de huid

De 100% natuurlijke oliën kunnen veilig op de huid gebruikt worden. Omdat de olie sterk geconcentreerd is wordt aangeraden om deze eerst te verdunnen met een plantaardige olie. Denk dan aan druivenpitolie of amandelolie bijvoorbeeld. Verdunnen heeft geen nadelig effect op de werking. Het wordt zelfs gemakkelijker opgenomen door de huid. 

De olie kun je aanbrengen op de plek waar je het op dat moment nodig hebt. Bijvoorbeeld op vermoeide spieren na een workout of op je buik voor ondersteuning van je spijsvertering. Aanbrengen kan ook achter je oren/op je borst/rug/polsen/onder je voeten. 

Aanbrengen gaat het gemakkelijkste met een rollerflesje. Je voegt hier volgens recept essentiële olie en plantaardige olie aan toe. 

Bij het gebruik van oliën bij kinderen is het belangrijk dat je de hoeveelheid essentiële olie aanpast naar de leeftijd van het kind. Je gebruik dus voor jezelf een andere roller dan voor je kinderen. Om recepten zelf aan te passen maak je gebruik van een verdunningstabel.

Orange Plus Essentiële Olie

3. In voeding

De oliën uit de plus lijn van Young Living zijn geschikt om te gebruiken voor consumptie. Je kunt ze toevoegen aan water of recepten. Gebruik altijd een glas of een fles van PP5 plastic als je de olie met water gebruikt ivm de sterke concentratie van de oliën. 

Het is ook mogelijk om de oliën toe te voegen aan een capsule.  Gebruik hiervoor de plantaardige capsules die Young Living aanbiedt.

Let op! Bij verwarming van essentiële oliën gaan de moleculen kapot en daarmee verliest de olie ook zijn therapeutische werking.